MAJ-JUNI 2019

Jes 60:1: ”Stå upp, stråla, för ditt ljus kommer och Herrens härlighet går upp över dig. Se, mörker ska täcka jorden och töcken folken, men över dig ska Herren gå upp, hans härlighet ska uppenbaras över dig.”

Guds arm är mäktig! Omöjligheter böjer sig för Jesu namn. Vår Gud rör vid människor, sammanhang, nationer. Han återupprättar, befriar, räddar, helar – ja, Han är allt som Han säger att Han är. Nationer ska se Hans härlighet, se Hans godhet!

Vi står mitt i att fortsatt få se Gud röra vid liv, se Guds rike bryta fram i vårt land. Guds kärlek bryter ok. Hans kärlek sätter fri. Tillsammans går vi, människor från olika sammanhang och församlingar, ut på Göteborgs gator och delar evangeliet och presenterar Guds kraft. Människor erfar helanden, erfar Guds närvaro och säger ja till följa Honom. Vi ser hur ett helande får bli ett vittnesbörd för fler än bara den som erfar helandet, där en persons rygg som blir hel blir vittnesbörd för flera vänner. Vi ser hur Guds sanning in i människors liv tvingar inre stormar att stillas. Han är Fridsfursten. Det är underbart att se hur evangeliet bär sprängkraft på Göteborgs gator.

Vi bjuder in ekumeniskt varje torsdag att gå ut med oss som team för evangelisation. Flertalet testar på och ser att det är enkelt, att det bär kraft och får stå i förundran över hur den helige Ande använder dem. 3-6 okt kommer vi göra en större satsning i Göteborg då vi under tre dagar bjuder in alla till att vara med och fylla gatorna med evangeliet. Vad händer med en stad när hundra, tvåhundra, femhundra personer samtidigt går ut och delar evangeliet? Låt oss tro Honom om en stor skörd, om att se städer komma till Honom. Välkommen med.

Varje måndag fortsätter vi att mötas hemma hos Cornelia & Alexander Forsberg. Människor kommer från olika sammanhang och församlingar i Göteborg, från andra städer, andra länder för att tillsammans komma inför Hans ansikte. Enheten är möjlig för det är Andens enhet. Vi möts kring Hans namn – det är bara En som är värdig! Vi får se Gud göra fantastiska saker dessa kvällar.

Här kommer ett av många vittnesbörd från måndagarna:

”För ett par månader sedan fick jag förbön på en måndag kväll. Strax därefter kände jag att ett skifte hade skett i mitt liv. Ångesten och oron som ständigt hade tyngt mitt huvud försvann. Jag började glömma bort att ta eftermiddags medicinen. Tidigare hade jag mått dåligt dagen efter om jag missat att ta medicinen. Men nu kände jag mig bara bättre utan medicinen. Efter att jag flera gånger glömt att ta medicinen insåg jag att jag kunde trappa ner medicinen för att sedan sluta med den. Jag åt fortfarande morgon medicinen. Men tänkte att jag nog kunde trappa ner den också. Jag kände av att kemikalierna började lämna min kropp, men visste att det var ett steg mot hel befrielse. Nu har jag vart utan all antidepressiv och ångestdämpande medicin i en månad. För första gången i mitt liv känner jag att jag lever på riktigt. Att jag har huvudrollen i mitt liv och inte längre förminskas av depression och ångest.”

Vi har haft flertalet helger och dagar i Göteborg under våren – dels i början av april, dels en konferenshelg i maj och också en tillbedjanskväll på nationaldagen. Gud enar sitt folk. Guds härlighet faller över enhet. 6 juni fick vi se just det här! Vi hör vittnesbörd om hur hjärtan blir väckta. Vi lever i en spännande tid.

Teamet var också på plats i Svenska kyrkan i Älmhult i slutet på maj. En stark eftermiddagskväll i Guds närvaro. Frälsningsbeslut, kraftfulla möten med Guds närvaro och frihet. Vår Gud är en levande Gud.

Imorgon så beger sig Hope for this nation-teamet ut på en Västkust-resa. Vi kommer att under två veckor besöka Lysekil, Fjällbacka, Strömstad och Marstrand. Dagar då vi går ut med evangeliet, presenterar Guds kärlek och kraft, lovsjunger på platser och bjuder in till gudstjänster. Vi upplever en stor himmelsk förväntan inför de här veckorna. Vi står i tro för många människor som får erfara Guds ovillkorliga kärlek, som tar emot Jesus som sin Herre och Frälsare och som får erfara mirakel. 5 juli, 6 juli, 12 juli, 13 juli och 16 juli är dagar där alla bjuds in att vara en del av att människor på stadens gator med evangeliet och då vi även på respektive ort samlas till kvällsmöte. Vi vill uppmuntra er att komma med någon av dessa dagar. Vi vill också uppmuntra er till att stå med oss i bön för dessa dagar. Vi tror det blir dagar där vi ska få erfara något vi som team inte tidigare varit med om. Inget är omöjligt för Honom.

Matt 11:4-5: ”Jesus svarade dem: "… Blinda ser, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår och fattiga får höra glädjens budskap.”

Guds rika välsignelse!

HFTN-teamet genom Cornelia & Sanna

Featured Posts
Recent Posts
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us

HOPE FOR THIS NATION, Sweden          |          info@hopeforthisnation.com          |          +46 735 883 986